Ljubava bb, Kruševac

063 70 33 678 --- 063 15 23 014

Voćne Sadnice Dunje

VOĆNE SADNICE DUNJE

Sadnice Dunje koje nudi naš Rasadnik su prošle sve potrebne kontrole koje propisuje Ministarstvo Poljoprivrede, sertifikovane su i sigurno bezvirusne.
Sve sadnice voća dostavljamo na Vašu adresu, veće količine lično dovozimo, a manje šaljemo kurirskom službom.

Vreme berbe sadnice dunje najčešće se određuje po boji pokožice i lakoći odvajanja plodova od grana. Međutim može se odrediti na osnovu broja dana od punog cvetanja do tehnološke zrelosti ploda, kao i lakoće skidanja malja sa ploda (sa zrelih plodova malje se teže skidaju). Dunju treba brati po suvom i lepom vremenu od donjih grana i postepeno prelaziti na više, pri čemu se otpadanje plodova svodi na najmanju moguću meru. Berba se obavlja rukom tako što se plod obuhvati celom šakom pa malo podigne i uvije i tako odvoji od grančice.

Dunja je poput mušmule, po broju sorata, najsiromašnija voćna vrsta. U svetu je registrovano samo nekoliko stotina sorata dunje, od kojih se gaji samo desetak. Kod nas se najčešće gaje sorte Vranjska i Leskovačka. Kako nijedna nije samooplodna, ove 2 sorte se kombinuju. Kada je ukus, miris i aroma plodova u pitanju Leskovačka dunja nema konkurenciju. Delimično je samooplodna pa u zasadu treba da ima oprašivača koji je najčešće vranjska dunja i ona treba da čini 10% od broja zasađenih stabala.

Dunje se sade u zasad s razmakom u redu 3,5 – 6 m i između redova 4 – 6 m.

Voćne Voća Dunje – DUNJA – VRANJSKA:

Sadnice voca dunja vranjskaOpis: Dunja Vranjska su domaćeg porekla. Plodovi su krupni, kruškastog oblika, zlatnožute boje. Meso je srednje čvrsto, slatkonakiselo. Samooplodna je sorta, upotrebljava se kao oprašivač za Leskovačku dunju.

Vreme zrenja: Prva polovina X

Podloga: Dunja BA-29


Sadnice voća – DUNJA – LESKOVAČKA:

Dunja leskovačkaOpis: Sadnice voća dunje Leskovačka su domaćeg porekla. Plodovi su krupni, loptasto jabučastog oblika, mirišljavi, limunžute boje. Meso je čvrsto, sočno, slatkokiselog ukusa. Delimično je samooplodna. Smatra se najkvalitetnijom i najukusnijom sortom dunje.

Vreme zrenja: Početak X

Podloga: Dunja MA


 

Proizvodimo sadnice voća visokog kvaliteta po najpovoljnijim cenama u šta se možete i sami uveriti ukoliko posetite naš rasadnik.

Obratite nam se s poverenjem i uverite se u naš kvalitet!