Ljubava bb, Kruševac

063 70 33 678 --- 063 15 23 014

Voćne Sadnice Šljive

VOĆNE SADNICE ŠLJIVE

Sadnice Šljive koje nudi naš Rasadnik su prošle sve potrebne kontrole koje propisuje Ministarstvo Poljoprivrede, sertifikovane su i sigurno bezvirusne.
Sve sadnice voća dostavljamo na Vašu adresu, veće količine lično dovozimo, a manje šaljemo kurirskom službom.

Sadnice voća – ŠLJIVA – ČAČANSKA RODNA:

sadnice šljive cacanska rodnaOpis: Voćne sadnice šljive Čačanska rodna spadaju u novije vrste. Izrazito samooplodna, rano prorodi i rađa redovno i obilno. Plod je krupan, duguljast, aromatičnog mirisa i dobrog kvaliteta. Meso ploda je žućkaste boje, čvrsto, sočno i veoma slatko. Odlična je za sušenje.

Vreme zrenja: Kraj VIII

Podloga: Dženarika


Sadnice voća – ŠLJIVA – ČAČANSKA RANA:

sadnice šljive cacanska ranaOpis: Šljiva Čačanska rana je još jedna novija sorta. Plod je krupan, jajastog oblika, a boja ljubičastoplava. Meso je žute boje, slatkokiselog ukusa i ima krupnu košticu. Relativno rano prorodi. Dobri oprašivači su Čačanska lepotica i Stenlej.

Vreme zrenja: Druga polovina VII

Podloga: Dženarika


Sadnice voća – ŠLJIVA – ČAČANSKA LEPOTICA:

sadnice šljive cacanska lepoticaOpis: Šljiva Čačanska lepotica su domaćeg porekla. Delimično je samooplodna do samooplodna. Plod je vrlo krupan, ovalnog oblika, tamnoplave boje. Meso je čvrsto, sočno i ugodnog ukusa. Redovno i obilno rađa, a prorodi u drugoj ili trećoj godini posle sadnje.

Vreme zrenja: Početak VIII

Podloga: Dženarika


Sadnice voća – ŠLJIVA – ČAČANSKA NAJBOLJA:

sljiva cacanska najboljaOpis: Voćne sadnice šljive Čačanska najbolja je takođe domaća sorta. Dobro rađa. Plod je srednje krupan do krupan, loptastog oblika. Meso ploda je žute boje i slatkokiselog ukusa, drži se koštice. Dobri oprašivači su Čačanska lepotica i Čačanska rodna.

Vreme zrenja: Polovina VIII

Podloga: Dženarika


Sadnice voća – ŠLJIVA – STENLEJ:

sadnice šljive stenlejOpis: Sadnice šljive Stenlej vode poreklo iz SAD. Delimično samooplodna do samooplodna. Plod je krupan, elipsastog oblika, tamno plave boje. Daje relativno krupne plodove i prorodi rano. Koštica je krupna i lako se odvaja

Vreme zrenja: Kraj VIII

Podloga: Dženarika


Sadnice voća – ŠLJIVA – RUTGEŠTETER:

sljiva rutgesteterOpis: Voćne sadnice šljive Rutgešteter su poreklom iz srednje Evrope. Plod je sitan do srednje krupan, okrugao, boja kožice je ljubičastozelena, na sunčanoj strani plava. Meso zelenkastožuto, kiselkastoslatkog ukusa. Oprašuje je Požegača, Kalifornijska plava, Stenlej.

Vreme zrenja: Početak VII

Podloga: Dženarika


Sadnice voća – ŠLJIVA – BLUEFREE:

sljiva bluefreeOpis: Voćne sadnice šljive Bluefree su poreklom iz SAD-a. Ova šljiva cveta srednje rano i ima jaku bujnost. Obilno rađa i
plod je krupan, eliptičnog oblika, ljubičaste boje.
Meso ploda je dobrog ukusa, žuto zelene boje.

Vreme zrenja: Kraj VIII

Podloga: Dženarika


Voćne Sadnice – ŠLJIVA – TIMOČANKA:

saljiva timocankaOpis: Voćne sadnice šljive Timočanka su nastale na Institutu za voćarstvo u Čačku. Dobijena je ukrštanjem sorti Stenlej (Stanley) i Kalifornijska plava (California blue) 1964. godine

Vreme zrenja: Sredina VIII

Podloga: Dženarika


Voćne Sadnice – ŠLJIVA – RUSKA DŽANARIKA:

sljiva ruska dzanarikaOpis: Voćne sadnice šljive Ruska Dženarika spadaju u veoma rodnu sortu šljive. Otporna je na bolesti i štetočine pa je dobra za ekološku proizvodnju. Boje je žuta, crvena i tamne u zavisnosti od sorte. Plod se koristi najčešće za rakiju.

Vreme zrenja: Početak VII

Podloga: Dženarika


 

Proizvodimo sadnice voća visokog kvaliteta po najpovoljnijim cenama u šta se možete i sami uveriti ukoliko posetite naš rasadnik.

Obratite nam se s poverenjem i uverite se u naš kvalitet!