Ljubava bb, Kruševac

063 70 33 678 --- 063 15 23 014

Voćne Sadnice Jabuke

VOĆNE SADNICE JABUKE

Sadnice jabuke i drugo voća koje nudi naš Rasadnik su prošle sve potrebne kontrole koje propisuje Ministarstvo Poljoprivrede, sertifikovane su i sigurno bezvirusne.
Sve sadnice voća dostavljamo na Vašu adresu, veće količine lično dovozimo, a manje šaljemo kurirskom službom.

Sadnice JABUKE – GRENI SMIT:

Jabuka sorte greni smitOpis: Jabuke sorte Greni Smit su poreklom iz Australije. Dobri oprašivači su sorte Floster, Jonatan, Ajdared, Florina, Crveni i Zlatni delišes i Ričared. Intenzivno zeleni plod s izrazitim belim tacčkama, osvežavajućeg ukusa.

Vreme zrenja: Druga polovina IX

Podloga: M-26


Sadnice voća – JABUKA – ZLATNI DELIŠES:

jabuka sorte zlatni delisesOpis: Sadnice jabuke Zlatni Delišes su poreklom iz SAD. Dobro se oprašuje sa sortama Gloster, Jonatan, Ričared, Melrouz, Ajdared i Greni smit. Srednje krupnih, ujednačenih plodova, rađa obilno i prorodi vrlo rano. Plod je zelenožut pomalo smeđ, čuvanjem u skladištu poprima zlatnožutu boju, kiselkastoslatkog je ukusa.

Vreme zrenja: Druga polovina IX

Podloga: M-9, M-26, M-106


Sadnice voća – JABUKA – CRVENI DELIŠES:

jabuka crveni delišesOpis: Sadnice jabuke Crveni Delišes su jedno vreme bile potisnute ali se sada vraćju sve više u sortiment. Plodovi su krupni do vrlo krupni, pokriven crvenom bojom do tamno crvene u punoj zrelosti, sočna, slatka i aromatična, a plodovi se mogu čuvati do aprila.

Vreme zrenja: Sredina IX

Podloga: M-9, M-106


Sadnice Jabuke – AJDARED:

sadnice voća - jabuka ajdared Opis:

Vreme zrenja: Kraj IX

Podloga: M-9, M-106


Voćne Sadnice Jabuke – JONAGOLD:

Sadnice voca jabuka jona goldOpis: Sadnice voća jabuke Jonagold su poreklom iz SAD. Plod je krupan do vrlo krupan privlačnog izgleda. Plod je prugastocrvene boje. Meso ploda je vrlo sočno, aromatično, slatkonakiselo i veoma kvalitetno. U hladnjačama se može čuvati do kraja maja.

Vreme zrenja: Kraj IX

Podloga: M-9


Voćne Sadnice Jabuke – RED ČIF:

Sadnice voca jabuka red cifOpis: Sadnice jabuke Red Čif su poreklom iz SAD. Zvonastog je oblika, slabije bujnosti, ali ima visoku rodnost. Nešto je slabije arome.

Vreme zrenja: Kraj IX

Podloga: M-9, M-106


Voćne Sadnice Jabuke – RED TOP:

Jabuka sorte red topOpis: Jabuka sorte Red Top su poreklom iz SAD i ima mnogo potomaka. Plod je crvene boje, hrskav i sočan.

Vreme zrenja: Kraj IX

Podloga: M-9


Sadnice Jabuke – FUDŽI:

Sadnice voca jabuka fudziOpis: Jabuka sorte Fudži su japanskog porekla. Dobri oprašivači su Crveni i Zlatni delišes, Greni smit i Gala. Plod je zelenožućkast, na sunčanoj strani crvenkast, meso vrlo čvrsto, dobrog ukusa. Redovno je treba proređivati.

Vreme zrenja: Kraj X

Podloga: M-9


Sadnice Jabuke – ČELENDŽER:

Sadnice voca jabuka celendzerOpis: Jabuka sorte Čelendžer su klon sorte Greni Smit. Plod je krupan do vrlo krupan, zelene boje.

Vreme zrenja: Polovina X

Podloga:


Sadnice Jabuke – RAJNDERS:

Sadnice voca jabuka rajndersOpis: Jabuka sorte Rajnders su najbolji klon sorte Zlatni Delišes i trenutno je najzastupljeniji u Evropi. Najvažnija karakteristika ovog klona je potpuno odsustvo rđaste prevlake na plodu. Preporučuje se za ravničarske predele.

Vreme zrenja: Kraj IX

Podloga: M-9, M-26, M-106


Sadnice Jabuke – GLOSTER:

Sadnice voca jabuka glosterOpis: Jabuka sorte Gloster su poreklom iz Nemačke. Plod je srednje krupan do krupan, 50-95% tamnocrvene boje, slatkokiselkastog ukusa.

Vreme zrenja: Polovina IX

Podloga: M-26, M-9


Jabuke sorte – RED JONAPRICE:

Sadnice voca jabuka red jonaprinceOpis: Jabuka sorte Red Jonaprince su nastale kao klon sorte Jonagolda i ima veliku perspektivu u našim zasadima. Karakteristika ovog klona su: bujnost, vreme cvetanja i druge osobine stabla su iste kao i kod jonagolda, ono sto je karakteristično je izvanredna obojenost. Plodovi su potpuno pokriveni ujednačenom crvenom bojom koja se razvija i do 10 dana ranije u odnosu na ostale klonove jonagolda. Važna karakteristika je i odsustvo voštane prevlake, čak i posle dužeg čuvanja. Analize su pokazale da je sadržaj antocijana u plodovima ovog klona veoma visok. Čvrstoća plodova je takođe veoma dobra – iznosi 8,5 kg/cm2 u optimalnom momentu berbe.

Vreme zrenja: Počtetak IX

Podloga:


Jabuke sorte – BREBURN:

Sadnice voca jabuka BreburnOpis: Jabuka sorte Breburn je danas jedna od najvažnijih komercijalnih sorti jabuke i bez sumnje prvoklasna desertna jabuka. Prva je moderna sorta jabuke koja je ukusom bliža starijim, klasičnim sortama. Stablo je slabo bujno. Plod je srednje krupan, hrskav, sočan i veoma prijatne arome. Samooplodna je sorta jabuke.

Vreme zrenja: Kraj IX

Podloga: M-9


Sadnice Jabuke – GALA:

Sadnice voca jabuka GalaOpis: Jabuka sorte Gala dolaze sa Novog Zelanda. To je vrlo aromatična jabuka. Njeno belo meso je hrskavo i sočno, blagog, slatkog i posebno osvežavajućeg ukusa. Veličina ploda, tanka kožica i naročito blagi ukus, čine je pravim izborom za decu. Idealna je za pite i kolače. Plodovi su mali do srednje veliki (150-180 g), okruglasto – konusnog oblika, glatke površine.

Vreme zrenja: Kraj VII

Podloga: M-9, M-26


 

Proizvodimo sadnice voća visokog kvaliteta po najpovoljnijim cenama u šta se možete i sami uveriti ukoliko posetite naš rasadnik.

Obratite nam se s poverenjem i uverite se u naš kvalitet!

POGLEDAJTE KOMPLETNU PONUDU SADNICE VOĆA