Ljubava bb, Kruševac

063 70 33 678 --- 063 15 23 014

Sadnice voća badema

VOĆNE SADNICE BADEMA

Sadnice BADEMA – MARKONE:

Sadnice voca badem markoneSadnice Badema Markone

Vreme zrenja: Polovina IX

Podloga: Vinogradarska breskva


Sadnice Voća – BADEM TEKSAS:

Sadnice voca badem teksasSadnice Voća Badem Texas je poreklom iz SAD, tačnije iz Kalifornije. Cveta kasno. Plod je krupan, 4,3 g, duguljastog oblika, mekane ljuske, vrlo kvalitetnog jezgra. Dvostrukih jezgara je oko 35%.

Vreme zrenja: Druga polovina VII

Podloga:


Voćne Sadnice Badem sorte FERINJEZ:

Sadnice voca badem ferinjezSadnice Voća Badem Ferinjez je Francuska sorta. Bujna je. Cveta srednje kasno. Oprasivači su: teksas i tuono. Prosečna masa jezgre je 1,68g, a randman je 39%. Nema dvostrukih jezgara.

Vreme zrenja: Polovina IX

Podloga:


 

Badem predstavlja cenjeno, vrlo kalorično i hranjivo voće, kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu. Plodovi sadrže kvalitetne masnoće, belančevine, ugljene hidrate, mineralne i aromatske materije kao i vitamine. Osim značajne upotrebe u domaćem kulinarstvu, značajna je njegova uloga i u prehrambenoj, farmaceutskoj, konditorskoj i kozmetičkoj industriji.

Vreme i tehnika sadnje badema

 Pri sadnji, jednogodišnje sadnice se prekrate na 120 cm visine, a skelet se oblikuje iznad 85 – 90 cm. Svi bočni izdanci koji izbijaju ispod 85 cm odstra­njuju se. Razmak na koji će se razvoditi grane prve, druge i treće serije zavisi o bujnosti sorte u kombinaciji s podlogom. Sadnja se obavlja isključivo zdravim i prvoklasnim sadnicama. Prema iskustvima iz stra­ne i domaće prakse, treba upotrebiti razmak 6 x 4 m, što znači da za 1 ha treba 416 sadnica badema.

Održavanje zemljišta i đubrenje zasada badema vrlo su slični održavanju zemljišta i đubrenju zasada breskve i nektarine, pogotovo jer su im podloge iste ili slične.

Kada je plod badema u punoj zrelosti, omotač puca i plodovi ispadaju. Plodovi ne sazrevaju ravnomerno. Najranije sazrevaju plodovi na spoljnom delu krošnje. Berba u malim zasadima obavlja se ručno u mreže stavljene pod stabla, dok se u većim zasadima primenjuju tresači. Berba može da počne kada omotači počmu pucati. Pre skladištenja bademi se očiste i osuše pa se sklone na suvo i provetreno mesto.

 


Proizvodimo sadnice voća visokog kvaliteta po najpovoljnijim cenama u šta se možete i sami uveriti ukoliko posetite naš rasadnik.

Obratite nam se s poverenjem i uverite se u naš kvalitet!