Ljubava bb, Kruševac

063 70 33 678 --- 063 15 23 014

RIZIČAN PERIOD ZA ZASADE

Može se očekivati rizičan period od zaraza voća ekonomski značajnim oboljenjima, izveštava Prognozno-izveštajna služba. Razlog su najavljene višednevne kišne padavine, s početkom od druge polovine marta 2021. Pre najavljenih padavina preporučena je zaštita voćnjaka registrovanim fungicidima.

Prognoza PIS-a navodi da u zasadima jabuke i kruške postoji rizik od infekcije prouzrokovača čađave krastavosti. Rizik od infekcije prouzrokovača sušenja cvetova i grana postoji u zasadima kajsija i bresaka, koji se nalaze u fazama cvetanja, a u zasadima koji su u fazi otvaranja pupoljaka postoji rizik od zaraza prouzrokovačem kovrdžavosti lista breskve.

Kompletna evidencija sledi u nastavku.

Evidencija Prognozno-izveštajne službe za POČETAK MARTA

Iz Prognozno-izveštajne službe podsećaju da je neophodno voditi računa o zaštiti pčela i drugih oprašivača: „Prilikom primene pesticida treba preduzeti sve mere zaštite pčela i drugih oprašivača. Sredstva za zaštitu bilja treba koristiti pravilno, u skladu sa uputstvom navedenim na etiketi i u skladu sa dobrom poljoprivrednom praksom. U periodu cvetanja voća je zabranjena primena insekticida“.

 


Za sva vasa pitanja naš stručni tim Vam stoji na raspolaganju svakodnevno , kako o savetu o odabiru i vrsti sadnica tako i o savetu o sadnji istih.
Pozovite nas: 063/70-33-678

I uverite se u našu visoku profesionalnost.

Za lepe, zdrave, visokokvalitetne i rodne voćnjake,

Vaš prijatelj, pre svega,

Rasadnik Smiljković


Proizvodimo sadnice voća visokog kvaliteta po najpovoljnijim cenama, naručite ih još danas.

Obratite nam se s poverenjem i uverite se u naš kvalitet!