Ljubava bb, Kruševac

063 70 33 678 --- 063 15 23 014

Jabuke sorte Gala – Ova izuzetno atraktivna jabuka dolazi s Novog Zelanda, a dobijena je ukrštanjem sorti Goldenen Delicious i Kidd’s Orange Reda – vrlo obećavajući početak! Gala sjedinjuje moderno i tradicionalno roditeljstvo. Naime, Kidd’s Orande Red potomak je Cox’s Orange Pippina, staromodnog engleskog favorita i ne trebate se profesionalno baviti ugojem jabuka kako biste shvatili da bi ukrštanje Golden Deliciousa i Cox’s Orange Pippina moglo rezultirati skladnim spojem slatkog ukusa Golden Deliciousa i boatog i kompleksnog okusa Coxa. U stvari, to su mnogi pokušali, a Gala je dobar primer navedene strategije.

Popularna je u Evropi i godišnje se proizvede više od 1,4 miliona tona.

UKUS – Jabuke sorte Gala su vrlo aromatične jabuke; njeno je meso hrskavo, sočno te blagog, slatkog ukusa kakav preferiraju izbirljivi sladokusci; veličina ploda, tanka kožica i naročito blagi okus, čine je pravim izborom za decu

JESENJA SORTA – Jabuke sorte Gala dozrevaju krajem avgusta i početkom septembra meseca

PLODOVI – mali do srednje veliki (150-180 g)

BOJA – osnovna je žuta boja sa pramenovima crvenila na sunčanoj strani – sorta je slabo stabilna pa postoji niz crvenih mutanata npr. Gala Must, Royal Gala, Galaxy

OPRAŠIVAČI – Kao oprašivač ove sorte jabuke koristi se sorta Zlatni Delišes – Golden Delicious

Mana jedino je da u slučaju velikih padavina tokom berbe može doći do pucanja ploda u regiji oko peteljke.

Ako imate velike količine plodova za tržište u kratkom vremenskom intervalu morate imati i skladišni prostor koji može adekvatno ih čuvati. Bere se u tri navrata, tako da možete ekonomisati sa prostorom za skladištenje i što veću količinu prodati direktno iz voćnjaka. Sklona je lakom gubitku mase tako da se moraju obezbediti optimalni uslovi čuvanja, ULO hladnjače.

Rusija ima manje površine pod Galom tako da je to šansa za sledeći period prodaje u Rusiji.

Sadnice Jabuka sorte Gala u prvoj klasi, proverenog kvaliteta, možete kupiti u našem Rasadniku.

 


Za sva vasa pitanja naš stručni tim Vam stoji na raspolaganju svakodnevno , kako o savetu o odabiru i vrsti sadnica tako i o savetu o sadnji istih.
Pozovite nas: 063/70-33-678

I uverite se u našu visoku profesionalnost.

Za lepe, zdrave, visokokvalitetne i rodne voćnjake,

Vaš prijatelj, pre svega,

Rasadnik Smiljković


Proizvodimo sadnice voća visokog kvaliteta po najpovoljnijim cenama, naručite ih još danas.

Obratite nam se s poverenjem i uverite se u naš kvalitet!