Ljubava bb, Kruševac

063 70 33 678 --- 063 15 23 014

PLAMENJAČA VINOVE LOZE I KAKO SE IZBORITI SA NJOM

Plamenjača vinove loze – Ovo je jedna od najrazornijih bolesti vinove loze u Evropi. Plamenjača može da izazove opadanje listova, cvetova i da uništi bobice, a sve to uzrokuje ozbiljan gubitak u prinosu. Prinos može biti čak i potpuno uništen ako dozvolimo ulazak infekcije tokom cvetanja. Plamenjača može značajno da utiče i na kvalitet vina. Ako imamo i samo 5% napada infekcije i više, arome grožđa se značajno mogu pokvariti.

Kada postoji opsnost za pojavu plamenjače?
U periodu intenzivnog porasta lastara, kada se poklopi više faktora. Verovatno svi znate za pravilo tri desetke. Svi znamo da je prethodna godina bila izazovna, da je period cvetanja dugo trajao i nije bilo lako uraditi zaštitu u tom periodu.

Naša preporuka za takve uslove je Mikal Flash. Sistemični fungicid sa preventivnim i kurativnim delovanjem. On se već duži niz godina pokazao kao vrlo efikasan. Preparat odlikuje jedinstven način delovanja. Usvaja se u biljku već 30 minuta nakon primene i kiša ga ne može isprati. Aktivna materija je jedan sat nakon primene aktivno raspoređena po celoj biljci.

Folpet deluje kontaktno sprečavajući klijanje spora. Takođe, pored toga što neposredno deluje na parazitske gljivice, istovremeno pojačava prirodni odbrambeni mehanizam biljke. Da bi imao svoj pun efekat, Mikal Flash je potrebno primeniti dva pa i tri puta za redom u periodu intenzivnog porasta lastara.

Izvor: https://www.agrosaveti.rs/


Za sva vasa pitanja naš stručni tim Vam stoji na raspolaganju svakodnevno , kako o savetu o odabiru i vrsti sadnica tako i o savetu o sadnji istih.
Pozovite nas: 063/70-33-678

I uverite se u našu visoku profesionalnost.

Za lepe, zdrave, visokokvalitetne i rodne voćnjake,

Vaš prijatelj, pre svega,

Rasadnik Smiljković


Proizvodimo sadnice voća visokog kvaliteta po najpovoljnijim cenama, naručite ih još danas.

Obratite nam se s poverenjem i uverite se u naš kvalitet!