Ljubava bb, Kruševac

063 70 33 678 --- 063 15 23 014

IZVOZ JABUKE TEČE NEOMETANO, CENA DOBRA

Izvoz jabuke za Rusiju teče neometano. Cena je bolja nego prošle godine, kažu u Zemljoradničkoj zadruzi Voćar iz Novog Slankamena.

Iako su ovogodišnji prinosi umanjeni za 40%, kvalitet nije izostao, te za sada sve teče po planu, kaže za naš portal Nikola Lončar, menadžer prodaje u ZZ Voćar Novi Slankamen.

“Što se tiče prinosa, ova godina je malo podbacila. Deo su uzeli prolećni mrazevi, posle toga smo imali manjih problema sa smotavcem, tako da je rod manji za 30-40% u odnosu na prethodnu sezonu koja je bila iznad očekivanja po prinosu, te je verovatno i to uticalo na ovu godinu.” – kaže Lončar.

CENA ZNATNO VEĆA NEGO PROŠLE GODINE

Uprkos manjem prinosu, sa robom koja je uskladištena, godinu ocenjujemo kao zadovoljavajuću, dodaje naš sagovornik.

Izvoz jabuke je krenuo ka Rusiji. Radnici je svakodnevno sortiraju, pakuju, pa iako je bilo bojazni kako će ove godine teći izvoz zbog svetske epidemije, za sada sve teče po planu, kaže Lončar.

“Trenutno ide jabuka skladištena u kućnim hladnjačama i ovde u hodnicima, a to ćemo završiti taman do praznika. Mi smo ostali verni ruskom tržištu, zadovoljni smo. I oni su sada malo zbog epidemije i umanjenih prinosa, smanjili i kriterijume. Potražnja je veoma dobra, a cena je, u odnosu na isti period prošle godine, 30% veća.” – ističe naš sagovornik.

ULO hladnjače će otvoriti tek tamo negde u februaru mesecu. Obzirom na trenutnu cenu, ta jabuka će na proleće sigurno dostići 100 dinara, kao i prošle godine, smatra Nikola Lončar iz ZZ Voćar, Novi Slankamen.

Izvor: https://www.agrosaveti.rs/iskustva-proizvodjaca/vocarstvo-iskustva-proizvodjaca/izvoz-jabuke-tece-neometano-cena-zadovoljavajuca/


Za sva vasa pitanja naš stručni tim Vam stoji na raspolaganju svakodnevno , kako o savetu o odabiru i vrsti sadnica tako i o savetu o sadnji istih.
Pozovite nas: 063/70-33-678

I uverite se u našu visoku profesionalnost.

Za lepe, zdrave, visokokvalitetne i rodne voćnjake,

Vaš prijatelj, pre svega,

Rasadnik Smiljković


Proizvodimo sadnice voća visokog kvaliteta po najpovoljnijim cenama, naručite ih još danas.

Obratite nam se s poverenjem i uverite se u naš kvalitet!