Ljubava bb, Kruševac

063 70 33 678 --- 063 15 23 014

PODSTICAJI I MERE ZA VREME VANREDNOG STANJA

S obzirom na to da je zbog uvođenja vanrednog stanja zabranjen rad sa strankama u Upravi za trezor, poljoprivrednim proizvođačima koji do sada nisu ostvarili pravo na podsticaje od u biljnoj proizvodnji od 5200 dinara po hektaru, automatski biće isplaćeno na namenske račune ukoliko su dobili
iste podsticaje u 2019. godini.

Proizvođači koji po prvi treba da dobiju podsticaje u ovoj godini (registrovali gazdinstvo do 30. septembra 2019) treba da pošalju svoje podatke (ime i prezime, broj gazdinstva) na mejl uap.kabinet@minpolj.gov.rs.

Za osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u 2020. godini opredelilo je oko 10 milijardi dinara.

Oko 280 hiljada poljoprivrednih proizvođača svake godine iskoristi pravo na podsticaje u biljnoj proizvodnji.

Za poljoprivrednike sa područja rasinsgog okruga važi ista procedura kao i za sve ostale u Republici Srbiji u vreme zabrane kretanja, za obavljanje neophodnih poljskih radova, od 17 sati uveče, do 5 ujutru.

Proizvođači treba da svaki svoj izlazak na parcelu najave unapred, odnosno podnesu zahtev za odobrenje kretanja.

U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, broj lične karte, prebivalište, lokaciju na kojoj će proizvođač obavljati radove u vreme zabrane kretanja, broj poljoprivrednog gazdinstva, kao i vreme i dan kada će se obavljati agrotehničke mere.

Dozvola kretanja važi isključivo za navedeni dan u vreme od 17 sati uveče, do 5 sati ujutru.

Slična procedura određena je za pčelare i stočare kada treba da obave neophodne aktivnosti.

Zahtev se podnosi Sektoru za poljoprivrednu inspekciju, najmanje 48 sati pre željenog kretanja, ali odobrenje daje MUP.

Zahtev se podnosi elektronski na sledećem linku: https://www.registar-uzb.rs/stocarstvo/ i biva prosleđen Ministarstvu unutrašnjih poslova.

U zahtevu treba navesti: ime i prezime, JMBG, broj lične karte, broj poljoprivrednog gazdinstva, HID broj, ID stajališta, katastarska opština stacionarnog pčelinjaka, broj parcele katastarske opštine, okrug, opština, adresa, kontakt telefon, mejl, datum odlaska na pčelinjak, datum povratka sa pčelinjaka, sat polaska na pčelinjak.

Vreme za odgovor na podneti zahtev je 48 sati.

Odgovor stiže elektronski na mejl, a podatke o proizvođaču kome je dozvoljeno kretanje kontroliše MUP preko posebne aplikacije.

Proizvođači u jednom danu mogu podneti jedan zahtev.

 


Za sva vasa pitanja naš stručni tim Vam stoji na raspolaganju svakodnevno , kako o savetu o odabiru i vrsti sadnica tako i o savetu o sadnji istih.
Pozovite nas: 063/70-33-678

I uverite se u našu visoku profesionalnost.

Za lepe, zdrave, visokokvalitetne i rodne voćnjake,

Vaš prijatelj, pre svega,

Rasadnik Smiljković


Proizvodimo sadnice voća visokog kvaliteta po najpovoljnijim cenama, naručite ih još danas.

Obratite nam se s poverenjem i uverite se u naš kvalitet!