Ljubava bb, Kruševac

063 70 33 678 --- 063 15 23 014

Cvetanje Kruške i zaštita

Cvetanje Kruške je uveliko počelo.

U većini regiona Srbije je započelo cvetanje krušaka. U narednim danima se u dva navrata prognoziraju padavine i porast temperatura vazduha što stvara rizik od infekcija cveta kruške prouzrokovačem bakteriozne plamenjače jabučastog voća (Erwinia amylovora), javlja Prognozno-izveštajna služba zaštite bilja.

Preporuka je primena preventivnih mera zaštite pre padavina u četvrtak i to preparatima na bazi bakra u nižim koncentracijama ili nekim od biopesticida na bazi bakar-hidroksida i bacillus subtilisa.

Najavljene padavine mogu stvoriti i povoljne uslove za ostvarenje infekcije prouzrokovačem čađave krastavosti kruške (Venturia pirina). Kako je rizičan period od četvrtka do nedelje, kada se u dva navrata očekuju padavine, predlažemo primenu kombinacije fungicida na bazi mankozeba i pirimetanila.

Prilikom primene pesticida obavezno se treba pridržavati uputstva za upotrebu i preduzeti sve mere u cilju zaštite oprašivača.

Podsetimo, zakon zabranjuje primenu pesticida otrovnih za pčele u toku cvetanja, u bilo kom delu dana, tako da se pesticidi koji su otrovni za pčele ne smeju primenjivati ni uveče ni rano ujutru. Nikako ne preporučuje suzbijanje obične kruškine buve.

Izvor: agroklub.rs

 


Za sva vasa pitanja naš stručni tim Vam stoji na raspolaganju svakodnevno , kako o savetu o odabiru i vrsti sadnica tako i o savetu o sadnji istih.
Pozovite nas: 063/70-33-678

I uverite se u našu visoku profesionalnost.

Za lepe, zdrave, visokokvalitetne i rodne voćnjake,

Vaš prijatelj, pre svega,

Rasadnik Smiljković


Proizvodimo sadnice voća visokog kvaliteta po najpovoljnijim cenama, naručite ih još danas.

Obratite nam se s poverenjem i uverite se u naš kvalitet!