Ljubava bb, Kruševac

063 70 33 678 --- 063 15 23 014

Borovnica ima budućnost

Borovnica je bila dosta zapostavljena kao voćna vrsta koja se gaji kod nas.

Prošlo je sedamnaest godina od kako je kod nas podignut prvi planski zasad borovnice. Od skromnih nekoliko hektara, površine su porasle i borovnica se danas gaji na oko 3.500 hektara. Ne samo da su se povećale površine, već je na tržištu porasla i potražnja za našom borovnicom. Naša borovnica dospeva ranije od drugih i zato smo mi u prednosti, između ostalog.
 
– Za kratko vreme pretekli smo zemlje u kojima ova voćna vrsta ima daleko dužu tradiciju gajenja. Prestigli smo ih u primenjenoj tehnologiji, po prinosu i kvalitetu, po kojem retko ko u svetu može da nam parira, istakao je dr Aleksandar Leposavić, stručnjak Instituta za voćarstvo u Čačku. 
 
Podsetio je da je prednost naše borovnice  što za berbu dospeva u junu kada je nema u dovoljnim količinama na svetskim tržnicama.  Takođe, neosporan je i kvalitet koji je uticao da naši  plodovi  imaju bolju cenu u odnosu na konkurentske zemlje. Uglavnom, sav naš rod  se otkupljuje i izvozi na evropsko tržište, a tražnja za svežim i prerađenim plodovima raste, kako kod nas tako i u svetu. 
 
Otkupna cena već godinama podstiče mnoge da se upuste u ovu proizvodnju, pa se podižu i  novi zasadi. Sav rod s naših plantaža se otkupljuje i izvozi na evropsko tržište jer raste tražnja za svežim i prerađenim plodovima borovnice.

 


Za sva vasa pitanja naš stručni tim Vam stoji na raspolaganju svakodnevno , kako o savetu o odabiru i vrsti sadnica tako i o savetu o sadnji istih.
Pozovite nas: 063/70-33-678

I uverite se u našu visoku profesionalnost.

Za lepe, zdrave, visokokvalitetne i rodne voćnjake,

Vaš prijatelj, pre svega,

Rasadnik Smiljković


Proizvodimo sadnice voća visokog kvaliteta po najpovoljnijim cenama, naručite ih još danas.

Obratite nam se s poverenjem i uverite se u naš kvalitet!